zondag 15 maart 2015

Het Succesverhaal Van Chiapotle Mexican Grill Chiapotle Binnenkort Ook In Nederland?

Het Succesverhaal Van Chiapotle Mexican Grill Chiapotle Binnenkort Ook In Nederland?

Het Succesverhaal Van Chiapotle Mexican Grill

Ik nam een kijkje op een van de kippen farms van Mc Donalds en was er ziek van!

Chiapotle gebruikt alleen ingredienten uit de bio industrie, maakt gebruikt van lokale boerderijen waar de dieren loslopen en of genoeg ruimte hebben.
Het succes verhaal van Chiapotle mexican Grill begint in 1991 in, zoals de meeste fastfood ketens geboren worden, de USA.
Steve Ells zag in zijn studententijd in San Francisco  de enorme burritos en behalve de smaak was hij gelijk verliefd op de verpakking, en de simpele,  snelle bereidingswijze van dit Mexicaans gerecht.
De eerste shop werd geopend op de 1644 East Evans Avenue in Denver, deze shop bestaat nog steeds!
De heerlijke Chiapotle Burrito 
Het werd al snel een succes Steve Ells had in zijn businessplan berekend dat hij om winst te maken, minimaal 114 Burritos per dag moest gaan verkopen, het was vanaf dag een een gigantisch succes.
Er kwamen al snel nieuwe restaurants bij en door deze onverwachte snelle groei ontstond er een kapitaal probleem ondanks dat vrienden en kennissen en familie er geld in hadden gestoken.
In die periode geloofde M Donalds nog in een onbeperkte groei en investeerde in andere ketens.
Om een lang verhaal iets korter te maken, na lange onderhandelingen ging Mc Donalds akkoord en investeerde $50.000.000 in Chiapotle, In het eerste jaar van de samenwerking, deze periode werd de basis van de enorme groei van Chiapotle in de USA

De geschiedenis van Chiapotle

Het enigste wat de 2 fastfood ketens gemeen hadden waren de enorme grote zakken Coca Cola siroop voor de restaurants.

Mc Donalds heeft natuurlijk een enorm aantal leveranciers waar Chiapotle van zou kunnen bestellen, alleen...ze deden het bijna niet.
Voor de samenwerking met Mc Donalds waren alle Chiapotle zaken in eigen regie en dus geen franchise, in de Mc Donalds periode van 1998 en 2005 werden er, door druk van Mc Donalds een aantal franchise vestigingen geopend die, later weer werden teruggekocht door Chiapotle voor een aanzienlijk bedrag.
En weer een nieuwe Chiapotle mexican grill

Na het stopzetten van de samenwerking tussen Chiapotle en M Donalds ging het heel erg snel met Chiapotle.
Veel verschillende fastfood ketens zullen het nooit halen in Europa, maar er is zeker een markt voor Chiapotle in Europa en zeker ook in Nederland, Mc Donalds heeft een gigantisch image probleem in de SA en de omzetten lopen al jaren gestaag terug, je ziet het ook aan de nieuwe menu's en aan de steeds maar weer nieuwe concepten van Mc Donalds, nee het gaat niet goed met Mc Donalds, maar kets zoals Chiapotle die weliswaar iets duurder zijn maar daardoor ook producten aan kunnen bieden die behalve vers ook verantwoorde producten aanbieden.

Gelukkig hebben de oprichters van Chiapotle weliswaar geluisterd naar de goed bedoelde adviezen van Mc Donalds, maar de meeste hebben ze nooit omgezet, zoals een drive thru of het aanbieden van een ontbijt of het woord fresh onder het Chiapotle logo te zetten, nee gelukkig hebben de ceo s van Chiapotle hun eigen koers gevaren en de toekomst voor dit mooi bedrijf ziet er voor de toekomst zeer rooskleurig uit.
een van de weinige punten waar ze het echt oneens waren met Mc Donalds was bijvoorbeeld de agressieve reclame van Chiapotle zoals deze hieronder.
De "verboden"reclame campagne van Chiapotle

Mc Donalds was er niet blij mee en vroeg beleefd doch zeer dringend met deze reclame campagne te stoppen, wat Chiapotle ook deed.

Er bestaat een goede kans dat binnen een aantal jaren men ook in Europa, dus ook in Nederland vestigingen zullen worden geopend van Chiapotle, ik hoop het want hun burritos zijn echt heerlijk!

De redenen waarom Chiapotle enorm veel succes heeft:
Simpel menu, veel fastfood ketens hebben inmiddels gemerkt dat een groot menu niet meer werkt.
Organische ingrediƫnten, de klanten betalen graag iets meer voor producten waarvan men weet dat ze bestaan uit louter lokale producten en bio ingrediƫnten dus geen vlees uit giga stallen maar van boerderijen waar de dieren met respect en liefde vrij rond kunnen lopen

UPDATE 17-03-2015

Chipotle's CEOs made an astounding amount of money last year

Lees Meer HIER

Je kunt onder bij "comments" je eventuele vragen en of opmerkingen plaatsen we reageren altijd binnen 24 uur, beloofd, het zou fantastisch zijn als je deze post liked en shared met je vrienden op Facebook en andere social media platforms het helpt ons enorm en kost niets (we blijven tenslotte Hollanders) Nogmaals hartelijk dank voor je tijd en heel graag tot ziens hier of op een van de bijeenkomsten en schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief, rechtsboven gewoon op de afbeelding klikken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten